Χρονικη Διαρκεια
21596
page-template-default,page,page-id-21596,stockholm-core-2.1.8,tribe-no-js,select-theme-ver-7.7,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22428
Title Image

Χρονικη Διαρκεια

Χρονική Διάρκεια Σπουδών

Το Π.Μ.Σ είναι πλήρους φοίτησης. Η διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα διδάσκονται τα υποχρεωτικά μαθήματα και στο τρίτο εξάμηνα διδάσκοντα τα κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα και η εκπόνηση της ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας. Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο αποτελείται από δεκατρείς (13) εβδομάδες. Η παράδοση της ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας από τους φοιτητές θα μπορεί να γίνεται έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων. Η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια για την εκπόνηση της ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας είναι τέσσερα διδακτικά εξάμηνα (2 ακαδημαϊκά έτη) μετά την ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων.

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση του ΠΜΣ οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν Οκτώ (8) υποχρεωτικά μαθήματα, δύο (2) κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα και να εκπονήσουν την διπλωματική ερευνητική εργασία..

Το σύνολο των μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου αντιστοιχούν σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες κατά το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS), του δεύτερου εξαμήνου σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες κατά ECTS. Το τρίτο διδακτικό εξάμηνο αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες κατά ECTS του οποίου οι δέκα πιστωτικές μονάδες αντιστοιχούν στα δυο κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα και οι είκοσι (20) πιστωτικές μονάδες στην εκπόνηση της διπλωματικής ερευνητικής εργασία. Το ελάχιστο σύνολο των πιστωτικών μονάδων κατά ECTS για την ολοκλήρωση του ΠΜΣ είναι ενενήντα (90). Η γλώσσα διδασκαλίας του Π.Μ.Σ. είναι η Ελληνική ή και η Αγγλική.

p