Συχνες Ερωτησεις FAQs:
21880
page-template-default,page,page-id-21880,stockholm-core-2.1.8,tribe-no-js,select-theme-ver-7.7,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22428
Title Image

Συχνες Ερωτησεις FAQs:

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):
Ποιά είναι τα κριτήρια εισαγωγής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών;

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:
• Τον γενικό βαθμό πτυχίου.
• Την βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, τα σχετικά με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
• Την επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου προβλέπεται, στο προπτυχιακό επίπεδο.
• Την τυχόν ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου.
• Επίσης, για την επιλογή θα συνεκτιμηθούν τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων, καθώς και η απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της προφορικής συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί σε τριμελή επιτροπή Μελών ΔΕΠ και ΕΠ.

Πότε θα γίνει η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017;

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων. Η γραμματεία του Π.Μ.Σ. θα επικοινωνήσει με τους υποψηφίους για να προγραμματισθούν οι συνεντεύξεις με την Επιτροπή Επιλογής. Τα αποτελέσματα της επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων.

Πότε θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017;

Η έναρξη των μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Πριν την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική συνάντηση των μεταπτυχιακών φοιτητών με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Πόσο διαρκεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών;

Το Π.Μ.Σ. διαρκεί κατ’ ελάχιστον ένα ημερολογιακό έτος. Περιλαμβάνει δυο εξάμηνα σπουδών (Χειμερινό και Εαρινό) και την εκπόνηση της διπλωματικής ερευνητικής εργασίας, για την οποία ο ελάχιστος χρόνος υλοποίησης είναι τρεις μήνες.

Ποιό είναι τα δίδακτρα για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. ;

Το Συνολικά Δίδακτρα ανέρχονται σε 3.000,00€. Η καταβολή τους γίνεται τμηματικά σύμφωνα με τα παρακάτω:
• Με την εγγραφή προ-καταβάλλονται 300€.
• Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου καταβάλλονται 1.000,00€.
• Στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου καταβάλλονται 1.200,00€.
• Με την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. καταβάλλονται τα υπόλοιπα 500,00€.

Πότε και πώς μπορώ να κάνω αίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών;

Αιτήσεις υποβάλλονται στη:
Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ,
Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω
Γραφείο Δ320
Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και ταχυδρομικά στην παραπάνω Διεύθυνση με την επισήμανση “Π.Μ.Σ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ”
Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στα τηλέφωνα 210-5381101, 210-5381498, 210-5450200, 210-5450300, 210-5381207 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση eduma@teipir.gr.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι η Τρίτη 21/6/2016.

.
Μπορούν να παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. εργαζόμενοι;

Η διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Π.Μ.Σ. είναι καθημερινές απογεύματα, συνήθως από 18:00- έως 21:00 (δυο ή τρία απογεύματα την εβδομάδα) και Σάββατο πρωί, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι μεταπτυχιακές φοιτητές. Επίσης, η δομή των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες εργαζόμενων φοιτητών. Ειδικότερα:
• Η εξέταση περιλαμβάνει στα περισσότερα μαθήματα ομαδικές και ατομικές εργασίες
• Το εκπαιδευτικό υλικό σε όλα τα μαθήματα είναι διαθέσιμο στην Εκπαιδευτική Πύλη του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.
• Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος προκύψει.

.

Που πραγματοποιούνται τα μαθήματα και τα εργαστήρια;

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια του Π.Μ.Σ. πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω, Κτήριο Δ). Το ΑΕΙ Πειραιά TT διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, εργαστήρια και πολύ καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη για την υποστήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών του. Επίσης, διαθέτει άπλετο χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των φοιτητών και είναι προσβάσιμο με αστικές συγκοινωνίες.