ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24
22451
page-template-default,page,page-id-22451,stockholm-core-2.1.8,tribe-no-js,select-theme-ver-7.7,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22428
Title Image

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24 

Εισαγωγικό σημείωμα του Διευθυντή του Π.Μ.Σ., Καθηγητή Ι. Ψαρομήλιγκου 

Αγαπητοί και αγαπητές μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, 

Έχω τη χαρά εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να σας καλωσορίσω θερμά σε αυτό το μεταπτυχιακό σας ταξίδι. Δεν συμμετέχετε απλώς σε ένα πρόγραμμα αλλά γίνεστε μέρος μιας ζωντανής κοινότητας μάθησης που έχει δεσμευτεί να παρέχει ένα περιβάλλον υψηλών εκπαιδευτικών εμπειριών. Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη της εκπαίδευσης και στα εξάμηνα που ακολουθούν θέλουμε να σας εμπνεύσουμε και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να φτάσετε σε νέα ύψη. 

Είμαστε μια ομάδα εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ με μεγάλη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία που έχει εκπαιδεύσει μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με επιτυχία δεκάδες πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς αλλά και διδάκτορες στο δυναμικό τοπίο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης προετοιμάζοντάς τους για ένα μέλλον με αντίκτυπο. Η αποτελεσματική ηγεσία και διοίκηση είναι υψίστης σημασίας για την προώθηση περιβαλλόντων που ενδυναμώνουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους εκπαιδευόμενους. Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα υπερβαίνει τις παραδοσιακές σπουδές διοίκησης και στοχεύει σε ένα μετασχηματιστικό ταξίδι που έχει σχεδιαστεί για να σας εφοδιάσει με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις στρατηγικές που απαιτούνται για να ηγηθείτε και να καινοτομήσετε στο δυναμικό και σύνθετο πεδίο της διοίκησης της εκπαίδευσης. 

Στον πυρήνα του προγράμματός μας βρίσκεται η δέσμευση για την ανάδειξη οραματιστών ηγετών στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον που να μπορούν να παίρνουν αποτελεσματικές αποφάσεις στο πεδίο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Μέσω μελετών περίπτωσης, πραγματικών σεναρίων και διαδραστικών συζητήσεων, θα αποκτήσετε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που είναι μοναδικές στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και να προωθήσετε θετικές αλλαγές. 

Ο σκοπός του συγκεκριμένου αυτού Οδηγού Σπουδών είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη στον προγραμματισμό των σπουδών σας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Ελπίζουμε, ότι οι προσφερόμενες πληροφορίες του παρόντος οδηγού, αλλά και το πλούσιο πληροφοριακό υλικό που παρέχεται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. (http://eduma.uniwa.gr) θα σας βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σας. 

Να θυμάστε, δεν είστε απλώς ένας/μια φοιτητής/τρια, είστε ένα πολύτιμο μέλος της ακαδημαϊκής μας οικογένειας. Οι μοναδικές σας προοπτικές, εμπειρίες και συνεισφορές θα εμπλουτίσουν το μωσαϊκό της κοινότητάς μας.  

Τις καλύτερες ευχές μας για μια επιτυχημένη και εμπλουτισμένη εμπειρία!